sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Verkon luominen

Lähiverkon toteutus

Lähiverkolla tarkoitetaan verkkoa, joka on pienen, maantieteellisesti rajatun alueen sisäistä tietoliikennettä toteuttavaa ja suureen tietoliikenteeseen pystyvää verkkoa, joka on tavallisesti yhden organisaation hallinnassa.

Kuinka toteuttaa lähiverkko:

-Yleisin tapa lähiverkon luomiseen on WLAN (langaton) tai LAN (langallinen). Kaikki laitteet yhdistetään samaan modeemiin. Modeemi toimii lähiverkon tiedonjakajana.

Muita vaihtoehtoja ovat mm.

-Kytkeä kaikki laitteet toisiinsa renkaan muotoon. Jokainen laite on yhteydessä toisiinsa rengasverkon kautta molemmilla puolilla sijaitseviin naapurilaitteisiinsa. Tieto kulkee jokaisen laitteen läpi aina samaa kietosuuntaa käyttäen. Huono puoli tässä ratkaisussa on, jos joku verkon solmu haluaa lähettää sanoman naapurilaitteelle, voi sanoma joutua kiertämään koko rengasverkon.

-Kytkeä kaikki laitteet samaan siirokanavaan. Tieto välityy verkossa kaikille väylään liitettyihin laitteisiin samaan aikaan. Tieto kulkee väylässä kaikkiin eri suuntiin. Huono puoli tässä ratkaisussa on että kun kaksi laitetta lähettää tietoa samanaikaisesti, syntyy törmäyksiä. Yksi tapa välttyä kyseisiltä törmäyksiltä on käyttää kytkennöissä kaksipisteyhteyksillä tapahtuvaa tiedonsiirtoa, jossa yhteyden toisessa päässä on työasema ja toisessa jokin verkon aktiivilaite (mm. kytkin)

-Virtuaalinen lähiverkko (VLAN) koostuu tietokoneista, jotka käyttäytyvät ikään kuin ne olisivat samassa verkossa, vaikka ne voivat olla yhdistettynä fyysisesti eri verkkoihin. Hyvä ohjelma virtuaalisen lähiverkon luomiseen on LogMeIn Hamachi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti