maanantai 9. helmikuuta 2015

Viestintävirasto tietoturva

Kerro, millaisia tietoturvaan liittyviä palveluita Viestintävirasto tarjoaa. Mitä hyötyä niistä voisi olla tavalliselle internetin käyttäjälle? 
Viestintävirasto tarjoaa useita palveluja kuten CERT- ja NCSA toimintoja, haavoittuvuuskoordinointia, HVK(huoltovarmuuskriittinen)- toimintoja ja muita viranomaisten turvapalveluja.

Tavalliset käyttäjät hyötyvät Viestintäviraston tiedoista siten, että Viestintävirasto julkaisee uudet varoitukset ja haavoittuvuustiedotteet. Voit liittyä CERT-FI-ALERT listalle, jolloin uusimmista vaaroista tiedotetaan sähköpostin kautta. Viestintävirasto on täynnä hyödyllistä tietoa tietoturvasta.

Entä yrityksille?

- Viestintävirasto tarjoaa yrityksille mm.  haavoittuvuuskoordinointia(ohjelmat testataan haavoittuvuuksien varalta), CERT- palveluja(antaa apua tietoturva -asioissa.), HVK- palvelua(Tuottaa huoltovarmuuden kannalta kriittisille toimijoille tietoturvallisuuden kuvatietoa ja tarjoaa toimijoille yhteisen tietojenvaihtokanavan)

Mitä on kyberturvallisuus?

- Kyberturvallisuus on turvallisuuden osa- alue, jolla pyritään sähköiseen ja verkoitutun yhteiskunnan turvallisuuteen. Kyberturvallisuudessa tunnistetaan, ehköistään ja varaudutaan järjestelmien häiriöden vaikutuksiin yhteiskunnan kriittisiin toimintoihin. Yhteiskunnan kriittiset toiminnot sisältävät mm. rahaliikenne, lennonjohto ja energiantuotanto.

Tietoturvaohje tiivistelmä
-Käytä mahdollisimaan pitkää ja vaikeasti arvattavaa salasanaa
-Älä käytä samaa salasanaa eri palveluissa
-Pidä ohjelmistot ajan tasalla
-Säilytä pilvipalvelussa vain sellaisia tiedostoja, jonka menetyksestä/vuodatuksesta ei ole merkittävää haittaa
-Varmista sivun aitous

Lähteet:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kyberturvallisuus
https://www.viestintavirasto.fi/asiasanat.html.stx
https://www.viestintavirasto.fi/tietoturva/tietoturvaohjeet.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti