torstai 5. helmikuuta 2015

Varmuuskopiointi

Varmuuskopioinnin menetelmät

Voit varmuuskopioida tiedostosi:
-Osittain: osa tiedostoista tai kansioista kopioidaan
-Ohjelmakohtaisesti: tietyn ohjelman tietojen varmuuskopiointi.
-Käyttöjärjestelmäkohtaisesti: Käyttöjärjestelmän kokonainen varmuuskopioitu, kaikki tallennettu tieto ja ohjelmat voidaan palauttaa
-Osio/kiintolevykohtaisesti: Kiintölevyn osio tai koko kiintolevy varmuuskopioidaan

Voit varmuuskopioida tiedostosi:
-Sisäiselle kiintolevylle. Kiintolevyt ovat edullisia eikä käyttöjärjestelmäongelmat vaikuta niihin. Voit asentaa kiintolevyn toiseen tietokoneeseen jos vaikka ostat uuden tietokoneen tai nykyinen menee hajalle.
-Ulkoiselle kiintolevylle. Jos tietokoneessa on USB- portti, voit liittää siihen ulkoisen kiintolevyn ja varmuuskopioda tiedostot sinne. Säilytä kiintolevy paikassa, jossa kiintolevy ei vahingoitu.
-Kirjoitettavalle levylle: Voit tallentaa tiedostosi myös CD- tai DVD- levylle. Säilytä levy paikassa, jossa levy ei vahingoitu.
-Verkkosijaintiin. Jos tietokone on kytkettynä verkkoon, voit varmuuskopioida tiedostosi verkkosijaintiin. Varmista että sinulla on riittävät käyttöoikeudet eikä muut käyttäjät pääse käsittelemään varmuuskopioita.


Varmuuskopioinnin tiheys


Varmuuskopio tulisi ottaa jokaisen suuren päivityksen jälkeen. Hyvä olisi myös päivittää varmuuskopiotiedot vaikka joka viikon välein.
Varmuuskopioiden lukumäärät

Tärkeät tiedostot olisi hyvä varmuuskopioida 2 kertaa. Useasti yksittäinen henkilö pärjää hyvin yhdelläkin varmuuskopiolla.

Varmuuskopioiden säilytys

Varmuuskopiotiedostoja on hyvä säilyttää ulkoisella kiintolevyllä. Varmuuskopioita tulisi säilyttää sellaisessa paikassa jossa kukaan ei ulkopuolinen ei pääse käsiksi tiedostoihin. Kannattaa välttää paikkoja jossa on mm. herkästi palavia aineita. Pilvipalvelin on myös hyvä vaihtoehto, mutta varmistathan että kenelläkään muulla ei ole oikeuksia muokata tietojasi.

Mahdolliset palautukseen johtavat syyt.

Haittaohjelmat, käyttöjärjestelmän virheet, tietokoneen hajoaminen, tietojen korruptoituminen tai tietojen katoaminen.

Mitä tulee varmistaa, ennen kuin palautus voidaan tehdä

Jos tietokone palautetaan varmuuskopiosta haittaohjelmien takia, on hyvä katsoa ettei varmuuskopiot ole myös saastuneet, Saastuneet varmuuskopiotiedostot vain saastuttavat koneen uudelleen.  Muista myös varmistaa että kaikki tarvittavat tiedostot ovat tallessa ennen palauttamista.
Lähteet:
http://windows.microsoft.com/fi-fi/windows-vista/methods-for-backing-up-your-files
http://fi.wikipedia.org/wiki/Varmuuskopiointi
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti