maanantai 2. helmikuuta 2015

Mobiililaittet

Mobiililaitteet

Mitä tietoturvariskejä mobiililaitteisiin liittyy?

-Erilaiset haittaohjelmat (suurin riski Android- käyttöjärjestelmissä koska niihin voi ladata ohjelmia muualta kuin Androidin omasta kaupasta). 
- Puhelimen lukitsematta jättäminen. Puhelimeen voi päästä käsiksi ulkopuolinen henkilö ja hän voi katsella henkilökohtaisia tiedostoja.
- Puhelimen unohtaminen esim. kahvilaan. Jos puhelin varastetaan se voidaan myydä helposti ja tietosi varastaa.
-Avoimissa verkoissa toiset voivat tarkkailla tietoliikennettäsi. Useat mobiililaitteet yhdistävät avoimeen WiFiin automaattisesti(voi pistää pois päältä asetuksista)

Miten tietoturva tulee huomioida erilaisissa mobiililaitteissa, entä USB laitteissa.

- Mobiililaitteet hukkuvat helposti, joten tärkeät tiedostot olisi hyvä enkryptata ja puhelin suojata salasanalla. Monet matkapuhelimet yhdistävät automaattisesti avoimiin WiFi- verkkoihin jossa toiset verkossa olijat voivat tarkastella tietoliikennettäsi. Lisäksi mobiililaitteessa pitäisi olla asianmukainen virustorjunta(pitää olla ajan tasalla) ja tarkastaa mobiililaite tarpeeksi useasti. 

- USB laitteissa: Älä pistä tuntematonta USB- laitetta kuten muistitikkua, hiirtä yms. Vaikka esimerkiksi muistitikun päältä näkyvässä kansiossa ei näy viruksia, voi kuitenkin muistitikun piilotetuissa asennuskansiossa (jotka suoritetaan automaattisesti liitettäessä koneeseen) piilotella virus.
Älä myöskään liitä omaa USB- laitettasi tuntemattomaan koneeseen, sillä sieltä voi tarttua viruksia ja muita haittaohjelmia USB- laitteeseen, jotka laite levittää eteenpäin uuteen laitteeseen liittettäessä.
USB- laitteet voivat hukkua helposti, joten hyvä olisi esimerkiksi enkryptata tärkeät tiedostot muistitikulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti