maanantai 22. syyskuuta 2014

Illustrator Tutoriaali

OK eli tässä tutoriaalissa tehdään seuraavanlainen kuvio, josta voit tehdä esim. hienon oman patternin 9 helpon askeleen avulla.

Kuvasta tulee loppujen lopuksi tämän tyylinen. (Kuva poikkeaa mm. väreiltään tutoriaalissa tehtävään, koska koska tein kokeilumielessä tuon mallikappaleen, sen jälkeen vasta tutoriaalin.)

Tällä ohjeet:

1. Avaa Illustrator

2. Piirrä "Polygon Toolilla" kuusikulmio(Pidä Shift- pohjassa jotta kulmiosta tulee tasamittainen).

3. Aseta Polygonin Radius 100 pt. (Paina kulmiota kaksi kertaa Polygon Toolilla)

4.Piirrä samanlainen mutta pienempi Polygon (Radius 20)
Näiden askelten jälkeen kuvan pitäisi näyttää tältä:


5. Valitse molemamt polygonit ja käytä "Align" työkalua, jotta saat polygonit päällekkäin horisontaalisti että vertikaalisti.

6. Käytä "Blend Toolia" ja aseta Spacing: Specified Steps. Voit käyttää niin montaa "askelta" kuin haluat, minä käytin kuutta. Värien vaihto kulmioissa on enemmän kuin suositeltavaa jotta ns. blend näkyy. Blendaa kulmiot.

Kuvan pitäsi näyttää samantyyliseltä:
7.Valitse koko kuvio ja käytä "Expand" (Object-> Expand). Sen jälkeen menet Window->Pathfinder ja valitset Pathfinderistä vasemmalta alakulmasa "Divide"8. Nyt voit valita värin jokaiseen neliön. Voit päättää itse millä värillä haluat neliöt täyttää.


9. Kopio ja liitä (Windows Ctrl+C->Ctrl+V, Mac cmd+C->cmd+V) kulmio jotta saat 2 samanlaista kulmiota. Sovitaan että alkuperäisen kulmion nimi on  Kulmio 1 ja kopioidun Kulmio 2. Käytä Gradient- työkalua Kulmio 2:seen. Valitse valmiista Gradient malleista Orange, Yellow.


9. Käytä Transparency- työkalua Kulmio 2:seen ja aseta Opacity 50%:iin ja vaihda Normalin tilalle Color Burn. Aseta Kulmio 2 Kulmio 1:sen päälle (Kohta 5! (Align työkalu))


Onneksi Olkoon! Olet saanut kuvion valmiiksi!

Voit soveltaa kuviota esim. Patternissa.
Ohjeet Patternin tekemiseen tekemästäsi kuviosta:

1.Valitse koko kuvio
2.Object-> Pattern -> Make
3.Window -> Patten Options -> Tile Type -> Hex by Column

Lisäksi voit soveltaa kuviota mm. hämähäkinseitti kuviossa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti